Kakaós csiga

Hozzávalók
Tészta:
|
Töltelék:
|
21 g élesztő
2 tojás
3,5 dl víz
só
6 dkg zsír
2 dkg olaj
70 dkg liszt
50 g cukor
citromhéj
|
12 dkg margarin
2 ek. kakaópor
2 ek. finomliszt
4 ek. cukor
|
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk tejbe, 1 ek cukorral. Amikor felfutott, a többi hozzávalóval elkeverjük (Kép), kelni hagyjuk (Kép), míg a duplája nem lesz. A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra a gyúrótábla nagyságúra (Kép). Ezután a margarint felolvasszuk, és a többi hozzávalót belekeverjük. Gyorsan rákenjük a tésztára (Kép), mielőtt a margarin meghűl. A rövidebb oldala felől kezdjük el feltekerni (Kép), majd kb 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk (Kép). Kiolajozott, vagy zsírozott tepsibe helyezzük (Kép), hagyjuk még kb. 15 percig kelni, majd pirosodásig sütjük (Kép) (Kép) (Kép)
|