A cukrot és tejet felforraljuk, beletesszük a citrom héját, majd a mákot leforrázzuk vele. A langyos cukros tejben az élesztőt elkeverjük. (Kép) A megszitált lisztet a gyúródeszkára tesszük. Zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható (Kép), de ne lágy tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, kettévágjuk, és cipóba gyúrjuk. (Kép) Fél centi vastagra kinyújtjuk, majd hosszanti csíkokba feldaraboljuk. A tölteléket belekenjük (Kép), a tésztát összetekerjük, majd olyan 3-4 cm-s darabokra felvagdossuk. (Kép) (Akinek van türelme, a tésztából készíthet valóban kifli alakot: a tésztát fánkszaggatóval kiszaggatjuk, cikkeket vágunk, belehelyezzük a mákot és így tekerjük össze.) A sütőben nem piruljon meg, maradjon szép fehér. Sütés után meghempergetjük porcukorban és készen is van. (Kép)